Matematik

Finde koordinatsættet for P.

15. august 2016 af sofieeew (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har svært ved at finde ud af, hvordan denne opgave skal løses. 

Opgaven lyder: 

En funktion f er bestemt ved f(x)=2x3-(1/2)x2-x+7. Det oplyses, at f har netop ét nulpunkt P. 

Bestem koordinatsættet til P. 

Hvordan bestemmer jeg koordinatsættet for P? 

Mange tak på forhånd. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. august 2016 af PeterValberg

Løs ligningen

2x3 - (1/2)x2 - x + 7 = 0

det giver dig x-koordinaten, y = 0 når det er et nulpunkt

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Finde koordinatsættet for P.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.