Matematik

Oms(x) = -1/10x^2+200x

18. august 2016 af freja456 (Slettet) - Niveau: B-niveau

heej 

Jeg står med en opgave der lyder således

Oms(x) = -1/10x^2+200x 

bestem den mængde der giver en omsætning på 51.000kr.

TO(x)=5x+15000 hvor x er mængden og TO(x) er de samlede omkostninger ved produktions pr x stk. 

hvilken tyoe funktion er TO(x)

bestem et udtryk for overskuddet π(x)=oms(x)-TO(x)

bestem hvilken mmængde der giver det største overskud

hvis der var en venlig sjæl, der kunne forklarer hvordan opgaverne skal løses eller hvilke formler der skal bruges, ville det være en dejlig hjælp!:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2016 af peter lind

Løs ligningen Oms(x) = 51000

TO(x) er en lineær funktion

π(x) = -0,1x2+200x -(4x+15000) =

Find toppunktet for den parabel, der beskrives af π(x)


Svar #2
18. august 2016 af freja456 (Slettet)

Har du evt mulighed for at uddybe oms(x)=510000 lidt mere?

- mange tak for alt det andet


Skriv et svar til: Oms(x) = -1/10x^2+200x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.