Matematik

kuglestød

19. august 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Er der nogen der vil forklare mig hvordan jeg skal lave denne opgave?

Kan jeg bruge TI-Nspire til denne opgave?

Tak på forhånd.

- opgaven er vedhæftet.

Vedhæftet fil: 2016-08-19 (2).png

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. august 2016 af Thesi (Slettet)

I delopgave a skal du løse ligningen

f(x)=0 
 

Og derefter finde toppunkterne :-)

Håber du kan bruge dette.


Svar #2
19. august 2016 af Mm98

Okay, mange tak!

Jeg får 2,3 i opgave a.

Skal jeg gøre sådan i opgave b:
−0,05 * x * 0.8x + 2,3

a = -0,05
b= 0,8
c= 2,3

og så vil jeg gøre brug af denne formel:
-b/2a

? :-)


Svar #3
20. august 2016 af Mm98

- jeg har lavet opgave a på Nspire. Synes ikke at det giver mening nu hvor jeg kigger på det igen :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. august 2016 af Thesi (Slettet)

Beklager, det er nok mig der ikke har været klar nok :-)

  -0,05x2 + 0,8x + 2,3 = 0

Du skal finde x for denne ligning, så har du længden af kuglestødet.

Delopgave b, der er den maksimale kastehøjde toppunktets 2. koordinat :-)


Brugbart svar (2)

Svar #5
20. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

Opgaven kan laves virkelig hurtigt i GeoGebra, hvis det er. 

Svaret til a er 18,48809 meter. 

Svaret til b er 5,5 meter. 

Hvis du har brug for hjælp til udregningerne, må du sige til. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. august 2016 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. august 2016 af PeterValberg

Med TI-nspire CAS

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
20. august 2016 af Mm98

Mange tak for hjælpen allesammen! :)

#7 Hvad står fMax for? :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. august 2016 af PeterValberg

#8 kommandoen fmax(udtryk,variabel) beregner x-værdien
     for en funktions maksimale værdi, altså x-koordinaten for 
     parablens toppunkt i dette tilfælde.
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: kuglestød

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.