Matematik

HJÆLP til matematikopgave!!!!!!

21. august 2016 af sdfsfsdfsdfsdf (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har siddet med denne opgave i et godt stykke tid nu og kan ikke rigtigt komme med en god forklaring. Jeg ved det er graf B som funktionen tilhører. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

Må du lave udregninger for at finde ud af, hvilken graf det skal være?

Hvis du må det, kan du jo starte med at finde skæringen med x-aksen:

f(x)=0\Leftrightarrow x=2

Der er kun to grafer, der passer med dette. Det er D og B. 

Find efterfølgende f.eks.:

f(1)=-\frac{3}{4}=-0,75

Herved kan du se, det kun er B, det kan være. 

Der er mange måder at løse sådan en opgave på - også hurtigere måder. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2016 af blopper12 (Slettet)

Hvordan vil du løse den hvis du skal gøre brug af begreberne grafkending, sammensatte funktioner og grænseværdi?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2016 af Soeffi

#0. Start med at differentiere f(x). 

Du vil se at f´(x) > 0 for alle x > 0. Dvs. det kan være A, B eller C.

C kan udelukkes da det er en ret linje og dermed svarer til en lineær funktion.


Skriv et svar til: HJÆLP til matematikopgave!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.