Matematik

Mat Hjælp!!!!

21. august 2016 af Anonymm1 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til dette spørgsmål:

Et ur har en minutviser med længden 8 cm, og en timeviser med længden 5 cm.

Hvor langt er spidserne af viserne fra hinanden, når klokken er 4?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2016 af JulieW99

Se på det som en trekant. Du kender to sidelængder, 8 og 5. 

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2016 af JulieW99

Vi ved at mellem kl. 12 og 6, er der 180o. Mellem hver klokkeslæt, må der være 180/6 grader. Gang dette med 4, for at få vinklen mellem de to visere. Den er 120.

Cosinusrelationen kan nu anvendes til at finde den ukendte side.

cos(120)=\frac{5^2+8^2-x^2}{2*5*8}

Jeg har valgt at kalde afstanden mellem visernes spidser for x.

- - -

Vh Julie


Svar #3
21. august 2016 af Anonymm1

Tusind tak :)

Formlen du har skrevet nederst, skal jeg regne det ud? for at finde ud af hvor langt spidserne er, når klokken er 4?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2016 af mathon

Kl. 1600:
                       f_{min}=(8\cdot \cos(90^\circ),8\cdot \sin(90^\circ))=\left ( 0,8 \right )

                   f_{tim}=(5\cdot \cos(-30^\circ),5\cdot \sin(-30^\circ))=\left ( 2{,}5\cdot \sqrt{3},-2{,}5 \right )

                   dist=\sqrt{\left (2{,}5\cdot \sqrt{3} \right )^2+\left (-10{,}5 \right )^2}


Svar #5
21. august 2016 af Anonymm1

Hvad er fmin

ftim

dist osv?

Og kan du evt forklare? :) forstår ikke det du har skrevet, det er indviklet


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2016 af JulieW99

Ja, du skal løse den for x. Så finder du ud af, hvor langt spidserne er fra hinanden. :)

Du kan også benytte: x^2=5^2+8^2-2*5*8*cos(120). Det er måske lettere.

- - -

Vh Julie


Svar #7
21. august 2016 af Anonymm1

Jeg har prøvet at taste det ind på maple, jeg får ikke resultatet

Ved ikke hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2016 af Soeffi

#0. Ti-Nspire:


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. august 2016 af mathon

minutfunktionen  f_{min}    (for minutviserens spids)

timefunktionen  f_{tim}   (for timeviserens spids)
                               
                               


Svar #10
21. august 2016 af Anonymm1

Tusind tak :-)


Skriv et svar til: Mat Hjælp!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.