Matematik

Hjælp med krokodille næb?

23. august 2016 af Sumsar3320 - Niveau: A-niveau

Hej jeg er stadig ikke helt blevet frisket op. Er der derfor nogle der kan hjælpe mig med at forstå denne opgave, og hvordan man løser den?

"Opskriv følgenende mængder på listeform

A = (positive hele tal I x > 4 og x < 9)
B = (positive hele tal I x < 4 eller > 10 

C = (positive hele tal I x > 5 eller > 12)"

Hvordan skal jeg forstå disse opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2016 af Capion1

A = {4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9}
B = {1 , 2 , 3 , 11 , 12 , 13 , ...}
C = {5 , 6 , 7 , ...}


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2016 af Capion1

A = {4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9}               =  {x ∈ Z+ | x ≥ 4}  ∩  {x ∈ Z+ | x ≤ 9}
B = {1 , 2 , 3 , 11 , 12 , 13 , ...}   =  {x ∈ Z+ | x < 4}  ∪  {x ∈ Z+ | x > 10}
C = {5 , 6 , 7 , ...}                        =  {x ∈ Z+ | x ≥ 5}  ∪  {x ∈ Z+ | x ≥ 12}
                                       Z+ = {1 , 2 , 3 , ...}   (Kaldes også de naturlige tal)


Skriv et svar til: Hjælp med krokodille næb?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.