Matematik

Hjælp til forståelse af følgende opgaver...

25. august 2016 af tinemo (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Nogen der kan hjælpe med disse opgaver:

Gerne forklar grundigt hvad man gør...er totalt håbløs til matematik

Gerne hvad man gør med lommeregner og hvordan man bærer sig ad...vil gerne lære:-)

Se vedhæftet filer, tak:-)

Knus Tine


Svar #1
25. august 2016 af tinemo (Slettet)

Man kan vist kun en ad gangen..

her er nummer 2

Vedhæftet fil:4. Areal (F) - Telt.pdf

Svar #2
25. august 2016 af tinemo (Slettet)

og nummer 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2016 af luhaaar (Slettet)

Hej Tine

Det er mest et spørgsmål om at holde tungen lige i munden

Først:

hvad skal mønten veje for at være 1000 kr værd

Omregn til dollers via valutakursen (det skal give 100 og noget dollers)

divider derefter pris pr ounc med dollerprisen, så har du vægten i ounces

gang ounce vægten med 31,1 for at få vægten i gram

divider grammene med massefylden (19,3)

så ved du hvor meget den skal fylde i cm3

for at finde volumen brug V =   * r * r * h

for nemhedsskyld vælg r(radius 1 cm) så er volumen (dit tal) 1cm X højden

dvs volumen er lig med højden, det bliver en lidt grim mønt men det er det nemmeste


Svar #4
25. august 2016 af tinemo (Slettet)

Tak, men hvordan vil du sætte regnstykket op på papir :

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2016 af luhaaar (Slettet)

Find møntens dimentioner. 

Pris på mønt = 1000 kr

Pris dk/kurs: 1000/6,5255 =153,25$

Vægten på mønten skal derfor være: 153,25$/1260$/aunc = xxxx ounces

og så fremdeles, bare hold fokus og lad være med at lade dig forvirre af de andre kurser og vægtenheder


Svar #6
25. august 2016 af tinemo (Slettet)

#2

og nummer 3


Glem denne opgave. Den har jeg fået hjælp til at løse:-)


Svar #7
25. august 2016 af tinemo (Slettet)

#5

Find møntens dimentioner. 

Pris på mønt = 1000 kr

Pris dk/kurs: 1000/6,5255 =153,25$

Vægten på mønten skal derfor være: 153,25$/1260$/aunc = xxxx ounces

og så fremdeles, bare hold fokus og lad være med at lade dig forvirre af de andre kurser og vægtenheder


Jeg forsøger, tak:-))


Svar #8
25. august 2016 af tinemo (Slettet)

Jeg prøver at se om jeg har fundet ud af det rigtigt...ret mig gerne, hvis jeg fejler:

Bruger lommeregner:

1000 dividerede med 6,5255 = 153,2449620718719

Skal man selv runde op til de 153,25...eller hvordan kan man på lommeregneren få det præcise 153,25...??

Og som jeg læser mht. hvor meget vægten på mønten skal være:

På lommeregner: 153,25 / m. 1260/m. ???


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. august 2016 af luhaaar (Slettet)

Ja du runder bare af til 153,25 og på lommeregneren putter du ikke $ og andre endelser ind men husker at skrive det bagefter


Svar #10
25. august 2016 af tinemo (Slettet)

Ok, 1000/6,5255 = 153, 25 $ - Den har jeg fattet:-)

Vægten: 1260/153,25 so far so good...skal jeg så dividere man med 19,3 ???

Her er jeg lost..sorry, jeg er lidt af en plage...

Knus Tine:-)


Skriv et svar til: Hjælp til forståelse af følgende opgaver...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.