Matematik

i tvivl HJÆLP!!

28. august 2016 af 33Sabina (Slettet) - Niveau: 9. klasse

er i tvivl med hvordan man regner de her to ligninger

x^2  - 6 = 30

og

√x + 13 = 20 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. august 2016 af sjls

Du isolerer x.
Først lægges 6 til på begge sider, herefter tages kvadratroden på begge sider.
x^2-6 = 30
x^2 = 30+6
x = +-v36

Først trækkes 13 fra på begge sider, herefter tages kvadratet på begge sider.
vx + 13 = 20
vx = 20-13
x = 7^2

Rettelse: v'et betyder kvadratrod. Jeg undskylder den dårlige orden, men jeg skriver lige fra min telefon. Håber nu, det er forståeligt alligevel.

Svar #2
28. august 2016 af 33Sabina (Slettet)

Tusinde tak ! Det er gjort forståeligt !


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2016 af mette48 (Slettet)

x^2  - 6 = 30      lægger 6 til på begge sider

x2=36

x=6 eller x=-6

og

√x + 13 = 20    trækker 13 fra på begge sider

√x = 7               kvadrerer

√x2=72

x=49


Skriv et svar til: i tvivl HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.