Matematik

Integraler

28. august 2016 af Pizzaglad (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen, som kan forklare mig i detaljer, hvordan man finder integralet af:

\sqrt[5]{x}

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2016 af mathon

                 \int x^{\frac{1}{5}}\mathrm{d}x=\frac{5}{6}x^{\frac{6}{5}}+k


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2016 af peter lind

Funktionen kan skrives som x1/5  Brug at ∫xndx = xn-1/(n-1)


Svar #3
28. august 2016 af Pizzaglad (Slettet)

Hvordan får man     \frac{5}{6}     og    x\tfrac{6}{5}    ?

Til svar #2: er det ikke 'plus' i stedet for 'minus'? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2016 af Soeffi

#3

\int x^{\frac{1}{5}}\;dx= \frac{1}{1+\frac{1}{5}}x^{1+\frac{1}{5}}=\frac{1}{\frac{6}{5}}x^{\frac{6}{5}}=\frac{5}{6}x^{\frac{6}{5}}


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2016 af peter lind

du har ret. Det skullevære + Undskyld

1/5+1 = 1/5 +5/5 = 6/5

1/(6/5) = 5/6


Skriv et svar til: Integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.