Matematik

5x4-3+7x(5+2)-8:4-2=48

01. september 2016 af olejohansen123 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

HJÆLP 

5x4-3+7x(5+2)-8:4-2=48 

hvad er gjort forkert


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Når du ikke viser dine udregninge,r kan det siges, hvor du gør noget forkert. Der, hvor du gør noget forkert, er dog sandsynligvis enten en regnefejl, eller fordi du gør noget forkert i relation til regnearternes hieraki. Jeg gætter på, at x er et gangetegn:

Fremgangsmåde:

Start med at gange ind i parentesen.

Gang 5 med 4.

Indse/udregn at \frac{8}{4}=2

Resten skal bare lægges sammen og/eller trækkes fra. 

5\cdot 4-3+7\cdot (5+2)-\frac{8}{4})=20-3+35+14-2=17+49-2=64


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Når du skriver sådan et udtryk op, bør du bruge en prik som gangetegn. Hvis du ikke kan komme til det, så brug *. Hvis du bruger x, kan det opfattes som en variabel.

#1 Du har glemt det sidste led.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

#2 Det er da også rigtigt. Det beklager jeg. 

Metoden er dog stadig den samme. 


Skriv et svar til: 5x4-3+7x(5+2)-8:4-2=48

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.