Matematik

Målestoksforhold

03. september 2016 af peachpaysen - Niveau: 8. klasse

På kortet *billede af et kort med en indtegnet rute* er ruten indtegnet med en kraftig sort streg og er i alt 16 cm.

- I hvilket målestoksforhold er linjen tegnet? 

Hvordan skal jeg finde målestoksforholdet hvis jeg kun har den ene oplysning med de 16 cm? Hjæææælp. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2016 af mathias1997

Det kan du ikke. Du skal bruge flere oplysninger. Ved du, hvor lang ruten er i virkeligheden?


Svar #2
03. september 2016 af peachpaysen

Overhovedet ikke :( 

Der står ikke andet end de der 16 cm..


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2016 af mathias1997

Det må næsten være en fejl i opgaven så. De 16 cm skal jo holdes op mod et eller andet, før man kan bestemme målestoksforholdet.


Svar #4
03. september 2016 af peachpaysen

Det var netop det jeg tænkte.. :/

Men tak for svar, jeg må lige høre min lærer ad.. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2016 af Capion1

# 0
Er der, nederst på kortet, ikke en lille lineal, som markerer en afstand i virkeligheden?


Svar #6
03. september 2016 af peachpaysen

Det her er billedet af "kortet"
Man kan ikke se nogen form for tekst.. :/
Vedhæftet fil:image.jpeg

Svar #7
03. september 2016 af peachpaysen

Her står der hvad der blev løbet på de 3 dage..
Ved ikke om det kan bruges ??
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. september 2016 af Capion1

Ja, det hjalp på det.
Læg de tre dages løb sammen.
Da har man
16 cm svarer til 160 km = 16 000 000 cm
1 cm svarer til ... cm
Målestoksforhold 1 : ...


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. september 2016 af mathias1997

57 + 46 + 57 = 160 km

Afstand på kortet = 16 cm = 0,00016 km

Regn selv resten.


Brugbart svar (1)

Svar #10
03. september 2016 af Capion1

# 9
Lad, så vidt muligt, opgavestilleren løse opgaven.


Svar #11
03. september 2016 af peachpaysen

Ah! okay.

Tusind tak! :)


Skriv et svar til: Målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.