Matematik

Decimaltal til brøker

06. september 2016 af ViktoriaR (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvad er 0,83 i brøker? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2016 af mathon

                                 0{,}83=\frac{8}{10}+\frac{3}{100}=\frac{80}{100}+\frac{3}{100}=\frac{83}{100}


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2016 af mette48 (Slettet)

I opbygningen af ti-talssystemet (som vi bruger) angiver

cifret lige bag kommaet antallet af 10-dele

2.cifer bag kommaet antallet af 100-dele

3.cifer bag kommaet antallet af 1000-dele

bemærk at antallet af cifre efter kommaet viser hvor mange 0-er der skal være i brøkens nævner

0,83 har 2 cifre efter kommaet så det er 100-dele altså 0,83 = 83/100


Skriv et svar til: Decimaltal til brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.