Matematik

½*x+4=x

07. september 2016 af SørenH12 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej 

Håber der er nogle som kan hjælpe mig med denne opgave. Skal finde ud af hvad ½*x+4=x er og er helt lost håber i vil hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2016 af StoreNord

½*x+4=x    gang med 2 i alle led på begge sider.

x+8=2x


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2016 af PeterValberg

Subtrahér 4 på begge sider
Subtrahér x på begge side
Dividér begge sider med -1/2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2016 af mathon

            \frac{1}{2}x+4=x

            x+8=2x

            8=x


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Eller ifølge #2:

½x+4= x

4 = x-½x = ½x

8 = x


Svar #5
07. september 2016 af SørenH12 (Slettet)

Tusind tak vil lige høre om jeg er helt galt på den med dette resultat

2x = x + 8 

1x = 8


Svar #6
07. september 2016 af SørenH12 (Slettet)

Så x = 8


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Den er korrekt.


Skriv et svar til: ½*x+4=x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.