Fysik

Fysikopgave om ubåd

07. september 2016 af mikk634c (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en opgaver som er således:

En U-båd er 45 m lang og har form af en cylinder med diameter 5 m. U-båden er fremstillet af 45mm tykt jern, og maskineri samt mandskab vejer alene 260 ton.

Beregn U-bådens totale masse.

Beregn opdriften på U-båden, når den holder en konstant dybde.

Bestem størrelsen af de nødvendige ballasttanke (i ferskvand), så U-båden kan holde en bestemt dybde. Redegør for U-bådens evne til at stige og dykke, samt de heraf følgende krav til ballasttankenes størrelse.

jeg kan ikke lige finde ud af hvilke formler jeg skal bruge til de forskellige opgaver.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2016 af mathon

          V_{ydre}=(45\; m)\cdot \left ( \frac{\pi }{4}\cdot (5\; m)^2 \right )=693{,}957\; m^3

          V_{indre}=((45-2\cdot 0{,}045)\; m)\cdot \left ( \frac{\pi }{4}\cdot ((5-2\cdot 0{,}045)\; m)^2 \right )=667{,}861\; m^3

          V_{jern}=(693{,}957-667{,}861)\; m^3=26{,}096\; m^3

          m_{jern}=(26{,}096\; m^3)\cdot \left ( 7860\; \tfrac{kg}{m^3} \right )=205.114\; kg

          m_{total}=(205.114+260.000)\; kg=465.114\; kg

          \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! F_{op}=V_{ydre }\cdot\varrho _{vand}\cdot g=\left ( 693{,}957\; m^3 \right )\cdot \left ( 1000\; \tfrac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 9{,}82\; \tfrac{N}{kg} \right )=6{,}81466\cdot 10^6\; N


Svar #2
07. september 2016 af mikk634c (Slettet)

er det til alle opgaverne eller kun til den ene?

Og mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2016 af mathon

Ballasttankenes størrelse
                                              V_{ballast}=\frac{V_{ydre}\cdot \varrho _{vand}-m_{total}}{\varrho_{vand} }=V_{ydre}-\frac{m_{total}}{\varrho_{vand} }=

                                                               \left ( 693{,} 957\right \; m^3)-(465{,}114\; m^3)\approx 230\; m^3


Skriv et svar til: Fysikopgave om ubåd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.