Matematik

Vektorer!

07. september 2016 af Sarah45 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, kan jeg muligvis få hjælp til disse opgave, og samt en lille forklaring på, hvordan de skal løses!

Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2016 af StoreNord

Du har ½ sekskant bestående af 2 ligesidede trekanter, hvor du kender siderne som er 6 m; foruden 2 små trekanter, som tilsammen udgør en tredje ligesidet trekant.

Arealet af en trekant er ½ højde gange grundlinjen.

I anden del af opgaven kan jeg kun se eet mål på 1,8 og een vinkel på 90ο , så vi bliver nødt til at antage, at der er to ligebenede trekanter i spæret. Trekant abc og trekant cde. Så kan du bruge Pythagoras.


Svar #2
07. september 2016 af Sarah45 (Slettet)

#1

Du har ½ sekskant bestående af 2 ligesidede trekanter, hvor du kender siderne som er 6 m; foruden 2 små trekanter, som tilsammen udgør en tredje ligesidet trekant.

Arealet af en trekant er ½ højde gange grundlinjen.

Ja, men jeg har brug for hjælp til c,d og e!


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2016 af StoreNord

Det skulle du have sagt med det samme! - Men se #1.  :)

Som sagt er ce=de=1,8.          Længden er 3 gange så lang.


Svar #4
07. september 2016 af Sarah45 (Slettet)

#3

Det skulle du have sagt med det samme! - Men se #1.  :)

Som sagt er ce=de=1,8.          Længden er 3 gange så lang.

Jeg ved dog bare ikke, hvilke formler der skal anvendes!


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2016 af StoreNord

Som sagt:   Pythagoras på trekant cde.

Du kunne egentlig selv konstruere spæret. Enten med blyant, tegnetrekant, vinkelmåler og passer. Eller du kunne bruge Geogebra.

Også trekant abc skulle du kunne tegne eller beregne.

Og ad finder du også med Pythagoras. Det er ligemeget med at kende ab og bd.


Svar #6
07. september 2016 af Sarah45 (Slettet)

#5

Som sagt:   Pythagoras på trekant cde.

Du kunne egentlig selv konstruere spæret. Enten med blyant, tegnetrekant, vinkelmåler og passer. Eller du kunne bruge Geogebra.

Også trekant abc skulle du kunne tegne eller beregne.

Og ad finder du også med Pythagoras. Det er ligemeget med at kende ab og bd.

Hvordan ville man skrive det op?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2016 af StoreNord

Pythagoras?

(cd)2=1,92+1,82

eller Geogebra?


Svar #8
07. september 2016 af Sarah45 (Slettet)

#7

Pythagoras?

(cd)2=1,92+1,82

eller Geogebra?

Begge dele! :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. september 2016 af StoreNord

Har du tegneprogrammet Geogebra?, ellers kan du hente det på Geogebra.org.


Svar #10
07. september 2016 af Sarah45 (Slettet)

#9

Har du tegneprogrammet Geogebra?, ellers kan du hente det på Geogebra.org.

Jo da, jeg har Geogebra!


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. september 2016 af StoreNord

\\ ab=3gange ce=3 gange 1,8=5,4

\\ (cd)2=1,92+1,82  <=> cd=\sqrt{1,8^{2}+1.8^{2}}=\sqrt{6,48}=2,55m


Svar #12
07. september 2016 af Sarah45 (Slettet)

#11

\\ ab=3gange ce=3 gange 1,8=5,4

\\ (cd)2=1,92+1,82  <=> cd=\sqrt{1,8^{2}+1.8^{2}}=\sqrt{6,48}=2,55m

Det må så være metoden for at skrive det ind i geogebra, men det må jo være opgave c?


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. september 2016 af StoreNord

Glem de første skråstreger.  :)    Nej, det er den matematiske måde til at løse noget af opgaven.

Det vil sige:             c) og noget af d).


Svar #14
07. september 2016 af Sarah45 (Slettet)

#13

Glem de første skråstreger.  :)    Nej, det er den matematiske måde til at løse noget af opgaven.

Det vil sige:             c) og noget af d).

Vil det være muligt at få løsningen til c,d og e? fordi jeg vil nu gerne lige se på det først!


Brugbart svar (0)

Svar #15
07. september 2016 af StoreNord

#11

\\ ab=3gange ce=3 gange 1,8=5,4

\\ (cd)2=1,92+1,82  <=> cd=\sqrt{1,8^{2}+1.8^{2}}=\sqrt{6,48}=2,55m

Svar på c):

                ab=3gange ce=3 gange 1,8=5,4

Delvist svar på d):

(cd)^{2}=1,9^{2}+1,8^{2} <=> cd=\sqrt{1,8^{2}+1.8^{2}}=\sqrt{6,48}=2,55m     


Svar #16
07. september 2016 af Sarah45 (Slettet)

#15
#11

\\ ab=3gange ce=3 gange 1,8=5,4

\\ (cd)2=1,92+1,82  <=> cd=\sqrt{1,8^{2}+1.8^{2}}=\sqrt{6,48}=2,55m

Svar på c):

                ab=3gange ce=3 gange 1,8=5,4

Delvist svar på d):

      (cd)2=1,92+1,82  <=> [cd=\sqrt{1,8^{2}+1.8^{2}}=\sqrt{6,48}=2,55m]         

Delvist svar på d? Mangler halvdelen da?


Brugbart svar (0)

Svar #17
07. september 2016 af StoreNord

Ja, du laver jo ikke noget.

For at komme lidt videre må du finde vinkel a ved hjælp af tangens-relationen.


Svar #18
07. september 2016 af Sarah45 (Slettet)

#17

Ja, du laver jo ikke noget.

Om at jeg ikke laver noget`??? Hold da op, jeg spørger bare om hjælp til en opgave jeg ikke forstår, hvis det er sådan en stor byrde for dig at hjælpe andre med nogle ting, som de ikke forstår, hold op fra start af! Jeg behøves ikke din hjælp! TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #19
07. september 2016 af StoreNord

Jeg har mest det indtryk at jeg bare skal skrive hele opgaven til dig og du bare vil kopiere det råt uden at forstå noget som helst.


Svar #20
07. september 2016 af Sarah45 (Slettet)

#19

Jeg har mest det indtryk at jeg bare skal skrive hele opgaven til dig og du bare vil kopiere det råt uden at forstå noget som helst.

Så forklar' dog, hvad det er du gør, og hvilke formler der skal anvendes! Så giv mig sgu bare en ordentlig forklaring på, hvordan man løser opgaven, og så skal jeg nok klare det selv!


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.