Matematik

potensregnerelerne

08. september 2016 af supra123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Nogen som kan hjælpe mig med den her?

spørgsmålet lyder følgene 

Omskrv vha potensregnerelerne udtrykket

x9⋅y6x
_______ = 
3⋅x6⋅y3 

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2016 af mathon

          \frac{x^9\cdot y\cdot 6 x}{3\cdot x^6\cdot y^3}=\frac{2\cdot 3\cdot x^1\cdot x^9\cdot y^1}{3\cdot x^6\cdot y^3}=2\cdot \frac{x^{1+9}}{x^6}\cdot \frac{y^1}{y^3}=2\cdot x^{10-6}\cdot y^{1-3}=2x^4y^{-2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Jeg er ikke sikker på, hvd du mener med udtrykket. Hvis du ønsker at angive en eksponent, så bug enten den knap, der ovenover indtastningsfeltet, eller tegnet ^. Jeg tror #1 har misforstået dig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2016 af mathon

måske

          \frac{x^9\cdot y^ 6\cdot x}{3\cdot x^6\cdot y^3}=\frac{1}{3}\cdot \frac{x^9\cdot x\cdot y^6}{x^6\cdot y^3}=3^{-1}\cdot x^{9+1-6}\cdot y^{1-3}=3^{-1}\cdot x^{4}\cdot y^{-2}


Skriv et svar til: potensregnerelerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.