Fysik

HJÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆLP FYSSSIKKK

08. september 2016 af Coru (Slettet) - Niveau: B-niveau

En prøve af et radioaktivt stof har aktiviteten 82 kBq. Præcis 2 døgn senere er aktiviteten af samme prøve aftaget til 35 kBq.

1. Beregn stoffets halveringstid.

2. Hvor mange radioaktive kerner indeholdt prøven ved første måling?

GIV VENLIGST FORKLARING !! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2016 af mathon

                   A(t)=A_0\cdot e^{-kt}\; \; \; \; \; \; k>0

                   A(t+T_\frac{1}{2})=A_0\cdot e^{-k(t+T_{\frac{1}{2}})}=\frac{1}{2}A(t)

                   A_0\cdot e^{-kt}\cdot e^{-kT_{\frac{1}{2}}}=\frac{1}{2}A(t)

                   e^{-kT_{\frac{1}{2}}}=\frac{1}{2}

                  -kT_{\frac{1}{2}}=\ln\left (\frac{1}{2} \right )

                  T_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln\left (\frac{1}{2} \right )}{-k}=\frac{-\ln(2)}{-k}=\frac{\ln(2)}{k}

                  


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2016 af mathon

til beregning af k

                          A(t)=A_0\cdot e^{-kt}       

                          35\; kBq=(82\; kBq)\cdot e^{-k\cdot (2\; d\o gn)}       

                          \frac{35}{82}= e^{-k\cdot (2\; d\o gn)}

                          \ln\left (\frac{35}{82} \right )= k\cdot\left ( -2\; d\o gn \right )

                          k=\frac{\ln\left ( \frac{35}{82} \right )}{-2\; d\o gn}=0{,}425686\; d\o gn^{-1}     som du bruger til beregning af halveringstiden

                          k=0{,}425686\; d\o gn^{-1} =0{,}425686\;\cdot \left ( 86400\; s \right )^{-1}=4{,}926917\cdot 10^{-6}\; s^{-1}


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆLP FYSSSIKKK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.