Matematik

Kvadratsætning

10. september 2016 af MMLL13 - Niveau: B-niveau

Jeg er lige begyndt at lære om kvadratsætninger.

Kan nogen forklare med ord kvad det dobbelte produkt af ab betyder rent praktisk?

Og kan nogen hjælpe med denne udregning vha 1. kvadratsætning:

(a+6)2

Tak...


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2016 af StoreNord

Det dobbelte produkt af første og andet led i en to-ledet størrelse.

(a+6)2 = a2+62+2a6     slut


Svar #2
10. september 2016 af MMLL13

Jeg forstår ikke hvordan du har regnet det ud.. Jeg får det til: a2+36+12a  ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Det er det samme, som der står i #1. Jeg tror bare #1 har skrevet det sådan for lidt bedre at vise, hvordan det skal gøres. 


Svar #4
10. september 2016 af MMLL13

Okay, så min udregning er korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2016 af StoreNord

62=6*6=36       men du har det færdige facit.

2*6=12             ja, du har også helt ret.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Om det dobbelte produkt:

(a+b)2 = (a+b)*(a+b) = a*a + a*b + b*a + b*b = a2 + 2ab + b2.

Tallet 2 kommer fra, at der er dels kommer et produkt, a*b fra a'et i førsteparentes og b'et i anden parentes, og dels b*a fra b'et i første parentes og a'et i anden parentes. Ordet dobbelt refererer her til tallet 2.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2016 af mette48 (Slettet)

udregningen i #2 er rigtig.

ser du på #1, er det en mellemregning, hvor der endnu ikke er ganget (a+6)2 = a2+62+2a6, når der bliver ganget giver det samme resultat som du får i #2


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. september 2016 af PeterValberg

#0

Jeg vil anbefale video nr. 14, 15, 18 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.