Matematik

funktion f

11. september 2016 af makki1994 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle 

sidder med en opgave hvor jeg har lidt svært ved en opg der lyder således

1. figuren viser grafen for en funktion f 
grafen er indsat 

a. bestem f(-1), f(2), f(5) og f(6) --> hvordan gør man det her?

b. undersøg om punktet (49,91) tilhører grafen for f? dette kan jeg heller ikke finde ud af


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2016 af peter lind


Svar #2
11. september 2016 af makki1994 (Slettet)

jeg har allerede den samme graf? men jeg ved ikke hvad eller hvordan jeg skal bruge den?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. september 2016 af PresidentDungeon (Slettet)

Hvad angår opgave a, skal du bare finde y-værdien til x-værdien for funktionen.

eksempelvis: f(-1)=2,5


Brugbart svar (2)

Svar #4
11. september 2016 af peter lind

Du går ind på 1-aksen ved -1. Derfra går du lodret op til skæringen med kurven. fra denne skæring går du vandret ud til skæringen med 2-aksen. Aflæs y koordinate. det er svaret. De andre findes på tilsvarende måde hvor du går ind på 1-aksen ved henholdsvis 2, 5 og 6

Den sidste kan ikke besvares ud fra det foreliggende. Mangler der nogle oplysninger eller har du skrevet forkert ?


Svar #5
11. september 2016 af makki1994 (Slettet)

den sidste har jeg også undret mig over, men det er de informationer der står i opgaven?


Brugbart svar (2)

Svar #6
11. september 2016 af argon42 (Slettet)

vedhæftet

Vedhæftet fil:studieportalen.PNG

Svar #7
11. september 2016 af makki1994 (Slettet)

hvad skal man sige hvis man skal bestemme værdierne af x, hvis f(x)=3?


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. september 2016 af mathon

                          Dm(f)=\left [ -2\, ;6.5 \right ]

                          V\! m(f)=\left [ -2{.}409\, ;6.5 \right ]


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. september 2016 af PresidentDungeon (Slettet)

Ved aflæsning ses det at x=1 for f(x)=3, da f(1)=3 måske?


Svar #10
11. september 2016 af makki1994 (Slettet)

Mathon jeg forstår ikke helt din måde at udregne deet på? kan du forklarere yderligere


Brugbart svar (1)

Svar #11
11. september 2016 af peter lind

Se #9  Du går ind på anden aksen ved 3 vandret ud til kurven og dernæst lodret ned og aflæser hvad der står på 1-aksen


Svar #12
11. september 2016 af makki1994 (Slettet)

tusind tak, for jeres hjælp, nu forsår jeg hvordan det skal laves :-)


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Læg mærke til,  at f(x) = 3 har to løsninger. Går man 3 op ad andenaksen, kan man gå vandret til højre og finde x = 1 eller vandret til venstre og finde x = -½.


Skriv et svar til: funktion f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.