Matematik

En funktion f er bestemt ved

12. september 2016 af hjælp1212 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej endnu engang. En veninde og jeg sidder endnu engang fast i en matematikopgave, som vi håber i kna hjælpe med. Opgaven er følgende:

En funktion f er bestemt ved f(x)=x3-3x2+2x
             
Det oplyses, at grafen for f  har to tangenter med hædningskoefficient 11.
a) Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for hver af disse tangenter.
b) Bestem ligningen for den tangent til grafen for f  med hældningskoefficient 11, der har den største førstekoordinat.
c) Bestem koordinaterne til skæringspunktet mellem denne tangent og førsteaksen.

Vi er stået helt af, så håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2016 af peter lind

a) find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 11. Løsningerne er de pågldende førstekoordinater

b) Det er ligningen for den tangent i spørgsmål a, som har største x-koordinat i røringspunktte

c) sæt y = 0 i tangentens ligning og løs den derved fremkomne ligning


Svar #2
12. september 2016 af hjælp1212 (Slettet)

Tak. Vi prøver os frem :)


Svar #3
12. september 2016 af hjælp1212 (Slettet)

Okay, vi forstår det stadig ikke. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2016 af peter lind

Hvor går det galt ?


Skriv et svar til: En funktion f er bestemt ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.