Matematik

hjælp tak! :)

12. september 2016 af AlmaasHaidari (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle der vil hjælpe mig og evt. forklare mig denne Georg mohr opgave?

Jeg er nemlig igang med at øve mig til Georg Mohr konkurrencen.

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: 2016-09-12.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2016 af PeterValberg

1) primtalfaktoriser de nævnte tal, så skulle det give sig selv, at 121 (112) ikke går op i det nævnte tal.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. september 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

Det er netop det jeg ikke forstår. Hvordan beregner jeg det/finder ud af det?

hvad med opgave 2 ? :)

Jeg forstår det ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2016 af PeterValberg

mht opg 2)

4 går op i et tal, hvis 4 går op i de to sidste cifre,
så 4 vil gå op i fx 31524

5 går op i et tal, hvis det sidste ciffer er 5 eller 0 (fx 12345)

6 går op i et tal, hvis både 2 og 3 går op i tallet...
    2 går op i et tal, hvis sidste ciffer er lige (fx 31524)
    3 går op i et tal, hvis tværsummen er 3, 6 eller 9 

Der er også "regler" for, hvornår 11 går op i et tal,
men den/dem kan jeg ikke lige huske i skrivende stund

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
12. september 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

hmm, okay. Mange tak for forklaringen. Så hvis jeg har forstået det korrekt, så er svaret C ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2016 af PeterValberg

23154/6 = 3856

så c er ikke det korrekte svar til opgave 2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2016 af PeterValberg

Vedr. opgave 1:

6=2\cdot 3         går op
14=2\cdot 7       går op
39=3\cdot 13    går op
121=2\cdot 11  går IKKE op
64=2^6           går op

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2016 af mette48 (Slettet)

pvm, det er vist en smutter

121 = 11*11 går ikke op


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. september 2016 af PeterValberg

#7 Ja, Mette ... godt set :-)

121=11^2 og går ikke op 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
13. september 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

Mange tak for hjælpen :))


Svar #10
13. september 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

Jeg har lige et spørgsmål. Må man ikke sige 11 * 11 = 121 ?

fx skriver du i den første 2 *3 som giver 6

og betyder i niende ikke noget? altså 2^9
?Jeg troede nemlig at man fx skulle sige 2^9 * 3, hvilket giver ingen mening.


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. september 2016 af Soeffi

#0

2) 125 går op i tal, der ender på 125, fordi 125 går op i 1000. Dermed må D) være svaret, men jeg kan ikke bevise det. 


Svar #12
13. september 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

#5

Er det ligegyldigt hvilket tal man sætter først? fordi jeg er kommet frem til at B er svaret.


Svar #13
13. september 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

#11
Det ville være rart hvis du kunne bevise det, da jeg er igang med at øve mig til georg mohr konkurrencen :)


Skriv et svar til: hjælp tak! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.