Matematik

Hjæælp

13. september 2016 af Anonymm1 - Niveau: B-niveau

Hej

Nogen der kan regne denne opgave ud:

Et andengradspolynomium har rødderne -2 og 6. Desuden gælder at parablens toppunkt ligger i punktet (2,4). Bestem andengradspolynomiets regneforskrift.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2016 af peter lind

p(x) = a(x-r1)(x-r2) hvor r1 og r2 er rødderne


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2016 af mathon

           p(x)=a(x+2)(x-6)        

           p(x)=a(x^2-6x+2x-12)

           p(x)=a(x^2-4x-12)

           p(x)=ax^2+(-4a)x+(-12a)

                   y_T=c-a\cdot (x_T)^2

                   4=-12a-a\cdot (2)^2

                   4=-16a

                   a=-\frac{1}{4}

           p(x)=-\frac{1}{4}x^2+x+3


Svar #3
13. september 2016 af Anonymm1

Kan du evt. komme med en kort beskrivelse af det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2016 af Soeffi

#0

Et andengradspolynomium har rødderne -2 og 6:
P(x) = a·(x - (-2))·(x - 6) = a·(x + 2)·(x - 6), hvor a er en reel konstant. 

Desuden gælder, at parablens toppunkt ligger i punktet (2,4):
P(2) = 4 ⇒ a·(2 + 2)·(2 - 6) = 4 ⇒ a·4·(-4) = 4 ⇒ -4a = 1 ⇒ a = -1/4


Skriv et svar til: Hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.