Matematik

linje der går igennem 2 punkter

13. september 2016 af frederikheegaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

a)  Determine the equation of a line l that runs through P (5, 2) and Q (1, 4)

b)  Determine the equation of a line m which is parallel to l and which intercepts the y-

axis in ?? = 7.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2016 af PeterValberg

Se video nr. 4 & 6 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2016 af mathon

a)
       ved brug af tre punkter hvoraf ét er variabelt og to er faste 
       kan der opstilles to identiske udtryk for hældningstallet:

                      \frac{y-y_1}{x-x_1}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

                      \frac{y-4}{x-1}=\frac{2-4}{5-1}=-\frac{1}{2}

                     y-4=-\tfrac{1}{2}(x-1)

          y=-\tfrac{1}{2}x+4\tfrac{1}{2}           

                     


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2016 af mathon

b)
        parallelt med vil sige "med samme hældningstal som…"
så spørgsmålet er: "Bestem ligningen for linjen gennem (0,7) med hældningstal -\frac{1}{2}

som ved brug af punkt-hældnings-formlen
giver:
                     y-y_o=-\frac{1}{2}(x-x_o)

                     y-7=-\frac{1}{2}(x-0)

          y=-\frac{1}{2}x+7

                  


Skriv et svar til: linje der går igennem 2 punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.