Matematik

funktionsforskrift

14. september 2016 af sc1997 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej nogen kan hjælpe med dette:

jeg har ikke kommet til en løsning fordi tallet står stille. det er hvad jeg har gjordt y= 2520/38 men det er ikke rigtig. 

opgaven er vedhæftet. 

tak for din tid

hilsen Sara

Vedhæftet fil: Hurtigfærgens data.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Oplysningerne om færgens data er røgslør. Det væsentlige er funktionsudtrykket: y = 2520/x, hvor x er den aktuelle fart og y overfartstiden. I det første tilfælde står der 10 knob forgennemsnitsfarten, så overfatstiden  y=2520/10. Herfra skulle du kunne klare resten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

PS. Den overfartstid, du har fundet, er den korteste tid, færgen kan komme over på, og det er endda det, der kaldes en teoretisk grænse, for der vil altid være forsinkelser undervejs, f. eks. start og slut, hvor den må sejle langsommere.


Svar #3
14. september 2016 af sc1997 (Slettet)

ok er regnstykket rigtig hvis jeg skriver y= 2529/10x


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Nej, tallet 10 skal stå i stedet for x:

y=2520/x bliver, når x=10 indsættes, til y=2520/10. Derefter kan du regne y ud.


Svar #5
14. september 2016 af sc1997 (Slettet)

ok tak for hjælpen 


Skriv et svar til: funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.