Matematik

hjælp til: a*√x=3x-2

16. september 2016 af magger123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle. 

jeg har en opgave jeg ikke kan finde ud af. Bestem tallet a så x = 4 er løsning til ligningen. 

a*√4=3*4-2

a*√4=10 

og så går jeg i stå 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2016 af hesch (Slettet)

Du ved vel hvad  √4  er lig med.

Når du indsætter det i ligningen, hvad står der så ?


Svar #2
16. september 2016 af magger123 (Slettet)

ja det er 2. Men forstår ikke hvordan jeg skal komme videre. For der står jo a*√4=10


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2016 af PeterValberg

dividér begge sider med √4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2016 af pete112a

a=5


Skriv et svar til: hjælp til: a*√x=3x-2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.