Matematik

Isoler ligning

16. september 2016 af deni0932 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Arealet A kan beregnes ved hjælp af ligningen 

a=π*c*(a+b)

a) Isolér a i denne ligning. 

a=π*c*(a+b)⇔
((a)/(π*c))=a+b ⇔
a=((a)/(π*c))-b

nogen der kan forklar mig hvordan jeg gøre det her rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2016 af AskTheAfghan

Først har du a = πc(a + b) = πca + πcb, så lægger du - πca til på hver side.

Der kan du så faktorisere på venstre side, dvs. a - πca = a(1 - πc). Resten kan du nok klare.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2016 af mathon

          a=\pi c\cdot a+\pi c\cdot b

          -\pi c\cdot b=\left (\pi c-1 \right )a

          \pi c\cdot b=\left( 1-\pi c \right )a

           a=\frac{\pi bc}{1-\pi c}


Svar #3
16. september 2016 af deni0932 (Slettet)

kan du ikke forklar led for led hvad og hvorfor du gør det? 


Skriv et svar til: Isoler ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.