Matematik

Pensionsopsparing

17. september 2016 af hansjensen93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. 

Jeg har et spørgsmål til denne opgave:

Der bliver indbetalt 100.000 Kr. hvert år i 5 år (præcis d. 31. december hvert år) 

Kalenderårets løbende forrentning før skat beskattes ved årets udgang med en særlig pensionsafkastbeskatning på 10%, som banken hæver direkte på pensionskontoen. 

Vil det så sige at den samlede skat er 500.000*0.10 = 50.000 Kr. skat i alt gennem 5 år, hvilket betyder at der står 450.000 Kr. kroner efter 5 år eller skal jeg sige følgende:

100000*0,1 = 10.000 skat første år
190000*0.1 = 19.000 skat andet år
271000*0.1 = 27.000 skat tredje år
343900*0.1 = 34390 skat fjerde år
409510*0.1 = 40951 skat femte år

På kontoen efter 5 år: 368659 kr.
I alt skat: 131341 kr


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2016 af mathon

Du har ikke oplyst pensionsopsparingens forrentningsprocent.


Svar #2
17. september 2016 af hansjensen93 (Slettet)

Den er på 0,5 %


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2016 af mathon

skat 1. år   \left (10^5\cdot 0{,}005 \right )\cdot 0{,}10                          
skat 2. år   \left (10^5\cdot 1{,}005\cdot 0{,}005 \right )\cdot 0{,}10
skat 3. år   \left (10^5\cdot 1{,}005^2\cdot 0{,}005 \right )\cdot 0{,}10
skat 4. år   \left (10^5\cdot 1{,}005^3\cdot 0{,}005 \right )\cdot 0{,}10
skat 5. år   \left (10^5\cdot 1{,}005^4\cdot 0{,}005 \right )\cdot 0{,}10

                                       Sum: 252,51


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2016 af mathon

På kontoen efter 5 år: 
                                       10^5\cdot 1{,}005^5-252,51=102.272{,}61


Svar #5
17. september 2016 af hansjensen93 (Slettet)

#4

På kontoen efter 5 år: 
                                       10^5\cdot 1{,}005^5-252,51=102.272{,}61

Hej Mathon.

Der indbetales hvert år 100.000 kr i 5 år (i alt 500.000 Kr.), så jeg er uforståelig over, hvordan der kun kan være 102.272,61 kr på kontoen efter 5 år?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2016 af mathon

Sorry!

                   kapital på rente          rente                skat    

 1. år               100.000                    500                 50
 2. år               200.500              1.0002,50          100,25
 3. år               301.502,50         1.507,51            150,75
 4. år               403.010,01         2.015,05            201,51
 5. år               505.025,06         2.525,13            252,51
                                                                            755,02

    indestående efter 5 år:  505.025,06 - 755,02 = 504.270,04
                                          

              


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2016 af mathon

som måske bliver noteret

                   kapital på rente          rente                skat             

 1. år               100.000                    500                 50
 2. år               200.450              1.0002,25          100,23
 3. år               301.352,02         1.506,76            150,68
 4. år               402.708,10         2.013,54           201,35
 5. år               504.520.29         2.520,60            252,26
                                                                           

    indestående efter 5 år:  504.52029 + 2.520,60 - 252,26 = 506.788,63


Svar #8
17. september 2016 af hansjensen93 (Slettet)

Hvilken vil du tro er mest rigtig at bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. september 2016 af mathon

…den sidste.


Skriv et svar til: Pensionsopsparing

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.