Fysik

Finde netstrøm i usymmetrisk 3x400V stjernekoblet

17. september 2016 af nissemandenerher - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Med jer

Hvordan beregnes netstrømmen ved en usymmetrisk belastning på et 3x400V net med "kunstigt stjernepunkt"?

Der er oplyst resistans
mellem L1 og nulpunkt på 20 ohm
mellem L2 og nulpunkt på 30 ohm
mellem L3 og nulpunkt på 40 ohm

Jeg tænker at der nok skal laves en stjerne-trekant-transformation for at finde spændingen, men er gået fuldstændig i hårdknude på den.

Har fået facit på den tre netstrømme på:
IL1=9,35A<4,715
IL2=8,141A<-130,9
IL3=6,706A<126,6

Nogen der kan hjælpe med den?

Vedhæftet fil: Untitled.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2016 af hesch (Slettet)

Jeg har aldrig hørt om "kunstige stjernepunkter" før, men der må vel være tale om det punkt hvori de tre modstande mødes, ( "nulpunktet", der vel retteligen blot er et knudepunkt ).

Kald dette knudepunkt for "U" og opstil en knudepunktsligning ( Kirchhoffs strømlov ):

I1 + I2 + I3 = 0     →

( L1 - U ) / R1 + ( L2 - U ) / R2 + . . . . = 0    →

( ( 231 / 0 ) - U ) / R1 + ( ( 231 / 120 ) - U ) / R2 + . . . . = 0

Beregn U og find

I1 = ( ( 231 0 ) - U ) / R1

I2 =    . . . . . . . . .

Der er såmænd ikke noget kunstigt i det.


Skriv et svar til: Finde netstrøm i usymmetrisk 3x400V stjernekoblet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.