Matematik

vektor

18. september 2016 af bokaj123 - Niveau: A-niveau

Vektorproblem

-2x1-3x2+x3=3

4x1+6x2-2x3=1

skal bruge denne til at beslutte om ligningerne har en løsning: r(A)=r(Ab)

kommer frem til

\begin{pmatrix} 1 &3/2 &-1/2 &-1/3 \\ 0&0 &0 &7/3 \end{pmatrix}

men der er r(A)=r(Ab) = 1 ? hvilket vil sige at der er en løsning men det er der jo ikke?


Svar #1
18. september 2016 af bokaj123

skal ogå bestemme antal frihedsgrader, hvordan gør man det?


Svar #2
18. september 2016 af bokaj123

Løst. r(A)=1 og r(Ab)=2 og 0 frihedsgrader. men hvordan kan man se at der er 0 frihedsgrader?


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.