Fysik

Vandværk

20. september 2016 af bradapete (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, har været ved et vandværk i dag, og vi fik nogle opgaver som vi skulle lave, men er i tvivel hvilken formel man skal bruge, for at beregne hvor meget vand der strømmer igennem turbinerne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2016 af peter lind

Det kommer an på hvilken data du har


Svar #2
20. september 2016 af bradapete (Slettet)

#1

Det kommer an på hvilken data du har

altså har data på følgende;

Højden ved vandindtaget; 25 meter

Højden ved vandudledning; 0 meter

(generatoren) Kv = 10,4

(generatoren) A= 26

rørets dimensioner = 1,8 meter i diameter, og 5,6 meter i omkreds

vandets potentielle energi for 1m^3; = 246Kj


Skriv et svar til: Vandværk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.