Fysik

satellit

20. september 2016 af ghdfir (Slettet) - Niveau: A-niveau

En af Saturns satelitter har en masse m og radius R. Beregn undvigelseshastigheden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2016 af BechHohen88 (Slettet)

Undvigelsesfart er defineret ved;

                                                             v_{und}=\sqrt{2\cdot \frac{G\cdot M}{r}}

Hvor det er relevant at bemærke, at "M" henviser til massen af det store objekt der skal undviges (Saturn). Derudover er radius i formlen ment som radius mellem satelitten og Saturns massemidtpunkt. Er det det, som du mener med opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

#1 Der kunne være tale om undvigelse fra satelitten.


Skriv et svar til: satellit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.