Matematik

hjælp det haster

22. september 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har lige hurtigt brug for jeres hjælp!

på vedhæftet fil ses en graf.

På grafen står der nogle tal. Jeg skal sætte dem ind i følgende formel:

?(b er konstanten)

ln [CV+] = ÷k ⋅ t + b (første orden)

b = -0,0538

hvad er t og hvad er k ? :)

Vedhæftet fil: 2016-09-22 (1).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2016 af Soeffi

#0.


Svar #2
22. september 2016 af Mm98

Kan du måske også hjælpe mig? :)

- hvordan kan du sætte det ind så man kan se billedet uden at klikke på det? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2016 af Soeffi

#2 - hvordan kan du sætte det ind så man kan se billedet uden at klikke på det? 

Se evt. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1626573.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2016 af peter lind

Du har formodentlig t ud af x-aksen. Hvis det er rigtig er k=0,0538 og b = -11,289


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2016 af Soeffi

#0. Så vidt jeg forstår:

Du antager, at reaktionen er af første-orden. Det giver udtrykket i [CV+]:

\frac{d[CV^+]}{dt}=-k\cdot t+[CV^+]_0

hvor k er en positiv konstant, t er tiden og [CV+]0. er startkoncentrationen (koncentrationen af CV+ til t = 0).

På grafen står: y = -0,0538x - 11,289, hvor x må være tiden. Her er y tilsyneladende ln(x) dvs. den naturlige logaritme til tiden og ikke den naturlige logaritme til koncentrationen som funktion af tiden. Det må rettes.

Det du kan aflæse af grafen er, at ln(k) = -0,0538 og ln([CV+]0) = -11,289.

Tilsyneladende er den lineære sammenhæng ikke særlig god, har I testet en andenordens sammenhæng?


Svar #6
22. september 2016 af Mm98

men hvis det er en første ordensreaktions skal der så ikke stå: ..... [CV^+] ^1   og ikke ^0

:)

Okay, så det er bare det som jeg skal skrive?

altså: ln(k) = -0,0538 og ln([CV+]1) = -11,289

- ja der var lidt bøvl med målingerne osv. :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2016 af Soeffi

#6 men hvis det er en første ordensreaktions skal der så ikke stå: ..... [CV^+] ^1   og ikke ^0

Du roder rundt i tingene: [CV+]0 = [CV+]t=0. Der er ikke tale om en potens. 

De potenser du hentyder til, gælder når man måler begyndelses-ændringer af koncentrationen af et bestem stof, når koncentrationen af reaktanterne varieres. Det er en helt anden type forsøg end den du viser på grafen.

Når du har en førsteordensreaktion, hvori indgår stoffet A, og hvor hastigheden måles som ændringen i koncentrationen af A gælder formlen:

d[A]/dt = v = C0·e-kt, hvor C0 er startkoncentrationen.


Skriv et svar til: hjælp det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.