Matematik

Afstanden mellem et punkt og en plan

25. september 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har vedhæftet en figur, som jeg har brug for hjælp til at forstå. Hvordan kan det lade sig gøre, at:

\left | cosv \right |=\frac{\left | vektorn*vektorP_{0}P \right |}{\left | vektorn \right |*\left | vektorP_{0}P \right |}

?

Vedhæftet fil: IMG_0217.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2016 af mathon

Afstanden fra punktet P til planen \alpha

                      
                         dist(P,\alpha) =\frac{\left |\overrightarrow{n}\cdot \overrightarrow{P_oP} \right |}{\left | \overrightarrow{n} \right |}


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2016 af fosfor (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2016 af AMelev


 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2016 af fosfor (Slettet)

se den her http://www.frividen.dk/matematik/vektorer-i-planen/#Video11_Vinklen_mellem_to_vektorer


Svar #6
25. september 2016 af Anonyminized (Slettet)

#2 Ja, men det trin jeg har beskrevet er en del af bevisførslen, og hvordan stemmer det overens med tegningen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2016 af AMelev

Se, om den vedhæftede fil måske kan hjælpe.

Vedhæftet fil:Rumgeometri_AM.docx

Svar #8
25. september 2016 af Anonyminized (Slettet)

#5 Øhh! Alene på linkets titel kan jeg pludselig regne ud, at der ikke er tale om et multiplikationstegn i tælleren. Det er jo prikproduktet! Så giver det hele jo fin mening.


Skriv et svar til: Afstanden mellem et punkt og en plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.