Matematik

x^3-5x^2+3x+6=0

25. september 2016 af JosephineFritsch (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal undersøge om 2 er løsningen til ligningen: x^3-5x^2+3x+6=0 

(Hint: du skal ikke løse ligningen) 

Dette er den opgave jeg har fået stillet, og jeg skal somsagt ikke løse ligningen, men på en eller anden måde forklare hvordan jeg kan se at X er lig 2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2016 af mathon

Indsæt 2 for x og undersøg om ligningen er sand.


Svar #2
25. september 2016 af JosephineFritsch (Slettet)

Som jeg skriver, så vil min lære have at jeg uden at løse ligningen skal undersøge om svaret er 2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2016 af AMelev

Nej, du skal ikke undersøge om "svaret er 2", men bare se, om x = 2 er et gyldigt "svar" - der er muligvis flere løsninger.
Sæt bare 2 ind, regn ud og tjek, om det passer.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2016 af StoreNord

x3-5·22+3·2+6=0           er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2016 af AMelev

Ikke x3 men 23.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2016 af StoreNord

23-5·22+3·2+6=0            er det rigtigt?               Ja, sådan skulle det have været i #4


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2016 af fosfor (Slettet)

2*2*2 - 5 * 2*2 + 3 * 2 + 6 =

8 - 20 + 6 + 6 = 

0

Dvs. 2 er en løsning til ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2016 af AMelev

Ja!


Skriv et svar til: x^3-5x^2+3x+6=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.