Matematik

Bestem den gennemsnitlige årlige procentvise ændring

27. september 2016 af lp4654 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej. 

jeg har følgende informationer.

en størrelse ændre sig i fire på hinanden følgende år med henholdsvis 3,1% -2,4% 8,5% og 1,4%.

jeg ved at det er en firårs periode. 

Men kan ikke se mig ud af hvilken formel jeg skal bruge 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2016 af jantand

Gennemsnit er:  læg alle tallene sammen og del så med antallet af tal.

Det gælder altid for gennemsnit.

3,1 + (-2,4) + 8,5 +1,4 =  10,6

(10,6)/4 = 2,65 %

Jeg har sat parenteserne , så du lettere kan se hvad der foregår.


Svar #2
27. september 2016 af lp4654 (Slettet)

Er det bare det??

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2016 af jantand

Livet er nemt


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2016 af jantand

Alt er let når man kender svaret!!!!!!


Svar #5
27. september 2016 af lp4654 (Slettet)

Jeg forventede at det var noget andet jeg skulle gøre

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2016 af mette48 (Slettet)

Det er noget andet du bør gøre.

3,1% -2,4% 8,5% og 1,4%

startkapitalen kaldes K

første år lægges 3,1% til  K1=K+K*3,1/100=(1+3,1/100)

K2=K1+K1*(-2,4)/100=K1*(1+(-2,4)/100)

Kslut=K*(1+3,1/100)*(1+(-2,4/100)*.....

Gennemsnittet er den % ville have været ihvis procenten var den samme i alle fire år

Kslut=K(1+r)4

Sæt de 2 udtryk for Kslut lig hinanden og find r, husk at omskrive den til %


Skriv et svar til: Bestem den gennemsnitlige årlige procentvise ændring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.