Fysik

Vandværk

02. oktober 2016 af bradapete (Slettet) - Niveau: B-niveau

Mig og en ven har fået en opgave for, men vi diskutere hvad der er rigtigt ved følgende udregning af vandets hastighed på et vandværk.

Vennens udregning: 

- V af vand = 2,4 m^3/s

Tværsnitsareal = 2,5 m^2 

v = 2,4m^3/2,5m^2 = 0,96 m/s

Min udregning:

Vandets rumfang = 2400 dm^3

tværsnits areal = 25277,5 cm^2

v = 25277,5 cm^2 / 2400 dm^3 = 10,5m/s

Synes bare 0,96 m/s er ret lavt, da graviteten er 9,82 g, og et objekt vil så falde 9,82 m/s, så jeg synes 10,5 m/s passer meget bedre. Det har vel også noget med hældningen på vandværkets røre eller?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du roder lidt rundt i enhederne.

Vandets volumenstrøm = 2400 dm^3/s

tværsnits areal = 25277,5 cm^2 = 252,775 dm2

v = 2400 dm3/s  /  252,775 dm2 = 9,49 dm/s = 0,949 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2016 af mette48 (Slettet)

Hastigheden er rumfang / tværsnitsareal

så vidt jeg kan se på tallene har du brugt tværsnit / rumfang hvilket er forkert

Da I ikke bruger de samme talværdier er det ikke muligt at se hvad resultatet skal være


Skriv et svar til: Vandværk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.