Matematik

Konstruering af logaritmisk spiral

02. oktober 2016 af codiaZ (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har til opgave at konstruere nogle logaritmiske spiraler der kan bruges som pynt - som f.eks. julelys (guirlander).

Hvorledes vil det være muligt at konstruere disse spiraler og forbinde den med en funktion så den kan passe om et objekt (hus eller lignende)? Altså, hvor spiralerne kører sammenhængende rundt om f.eks. det bredeste punkt ved huset.

Jeg har allerede udregnet omkredsen for det punkt hvor jeg ville have mine spirallys til at være - men er på bar bund mht. hvordan jeg overhovedet kan få lavet spirallysene og derefter forbinde dem til husets omkreds.


Svar #1
02. oktober 2016 af codiaZ (Slettet)

Det behøver, by the way, ikke være en logaritmisk spiral; blot det er en spiral.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2016 af Capion1

Man kan tilpasse den logaritmiske spiral med konstanten a

x (t)  =  eat·cos t
y (t)  =  eat·sin t         a > 0      t ∈ R
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2016 af Capion1

Et par eksemplerSP 0310160137.PNG

Vedhæftet fil:SP 0310160137.PNG

Svar #4
03. oktober 2016 af codiaZ (Slettet)

Capion1, tusind tak for dine brugbar svar. De giver mening!

Men mit CAS-værktøj siger at min e^a^t? er udefinerede værdier selvom jeg har sagt at a < 0 og t ∈ R

???


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2016 af Capion1

Måske  exp(a·t)  er mere spiselig end  eat           a > 0


Svar #6
03. oktober 2016 af codiaZ (Slettet)

#5 Det hjalp en smule. Den fatter stadigvæk ikke noget though. X er åbenbart stadig udefineret og kan dermed ikke plotte nogen graf eller gøre noget som helst andet.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2016 af Capion1

Nu er # 3 lavet i Excel, og a kan varieres efter eget ønske.
De andre CAS kender jeg ikke til og kan ikke hjælpe med dem.
Måske     eksp(at)  ?
 


Svar #8
03. oktober 2016 af codiaZ (Slettet)

#7 Mit CAS er på engelsk, så dit forslag i #5 var god nok. Jeg ved virkelig ikke hvad der er den ikke kan forstå. Får grå snart...


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. oktober 2016 af VandalS

Hvilket CAS-værktøj benytter du?


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. oktober 2016 af Capion1

En løsning, men en meget dårlig løsning, kan være

2,7182...^(a·t)


Svar #11
03. oktober 2016 af codiaZ (Slettet)

#9 Dette

#10 Jeg har ingen udefinerede værdier/enheder nu - men til gengæld siger min plotting værktøj at jeg skal erstatte mine komplekser værdier og NaNs med reelle tal?


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. oktober 2016 af VandalS

Prøv at skrive

a := 1

f(x):=exp(a*x)

og så indsætte et x-y plot.


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. oktober 2016 af Capion1

# 11  Ja, programmet har nok noget komplekst kørende,
eix = cos x + i·sin x
Kan ikke hjælpe. 


Svar #14
03. oktober 2016 af codiaZ (Slettet)

#12 Dit forslag

#13 Det er vildt mærkeligt.


Brugbart svar (1)

Svar #15
03. oktober 2016 af VandalS

Hvis du skriver

cos*x

er det nok problemet. Prøv med

f(x):=exp(a*x)*cos(x)


Svar #16
03. oktober 2016 af codiaZ (Slettet)

#15 Success

Kan ikke tro mine øjne haha. Tusinde tak!


Skriv et svar til: Konstruering af logaritmisk spiral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.