Matematik

Omskriv af fomlerne

04. oktober 2016 af CCBook (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej 

jeg sidder fast i 2 spørgsmål i min skole opgave som lyder på.

1.Spørgsmål: y = 5*x2+4

2. Spørgsmål: z = 5*x+4*y

Jeg har brugt utrolig mange timer på at denne opgave og jeg kan slet ikke find ud af det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2016 af mathon

                       y=5x^6

                       z=5x+4y=5x+4\cdot 5x^6=5x(1+4x^5)


Svar #2
04. oktober 2016 af CCBook (Slettet)

Sorry jeg fik lige lavet en fejl:

y = 5*x2+4


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. oktober 2016 af mathon

                       y=5x^2+4

                       z=5x+4y=5x+4\cdot \left ( 5x^2+4 \right )=5x+\left ( 20x^2+16 \right )=5x+20x^2+16=

                                                                                                                                     20x^2+5x+16


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2016 af mette48 (Slettet)

Skriv lige hele opgaveteksten!

Er det en reduktion ?


Skriv et svar til: Omskriv af fomlerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.