Matematik

Bestem en ligning

05. oktober 2016 af supra123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej venner

Nogen som kan hjælpe mig med at løse den her?

opgaven ser således ud : 

Bestem en ligning for tangenten til parablen med ligningen 
y=x^2 i punktet (2,1) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2016 af BechHohen88 (Slettet)

Du skal først bestemme differentialkvotienten (y') til funktionen. Derefter skal du anvende tangentligningen; 

                                                         y=f(x_{0})+f'(x_{0})\cdot (x-x_{0})

Hvor x_{0} angiver din x-koordinat 2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2016 af BechHohen88 (Slettet)

For at uddybe; 

Du skal bestemme følgende; 

y(2)=2^2

y'(2)=2\cdot 2

Da;

y'=2x

Så din tangentligning ville være følgende (jeg har kaldt den t for at undgå forvirring); 

t=y(2)+y'(2)\cdot (x-2)=4x-4


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2016 af mathon

                           f{\, }'(x)=2x

                           f{\, }'(2)=2\cdot 2=4  

                           f(2)=2^2=4      

tangentligning i (2,f(2)):

                           y=f{\, }'(x_{0})\cdot (x-x_{0})+f(x_0)

                           y=4\cdot (x-2)+4
                 


Svar #4
05. oktober 2016 af supra123 (Slettet)

Perfekt tusind tak.
er det korrekt at det kan udregnes via programmet maple? 
og ved du hvordan man skal indtaste sådan en opgave i programmet?


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. oktober 2016 af BechHohen88 (Slettet)

Du skal først definere funktionen i Maple. Dette gøres med formen y:=. Herefter kan du blot skrive tangentens ligning (med hensyn til y). Der er en bruger på YouTube, der har uploadet en vejledning til tangentlinje i Maple. Se følgende link; 

https://www.youtube.com/watch?v=pEPO7LT5B3Y


Svar #6
05. oktober 2016 af supra123 (Slettet)

Det er lige lykkedes mig at lave den næste opgave i maple.
jeg takker. Det var virkelig til meget hjælp


Skriv et svar til: Bestem en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.