Matematik

bare rent matematik

05. oktober 2016 af messk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens hvordan løser jeg opgave a og b.

En bold kastes op i luften og boldens højde h over jorden målt i meter er givet ved

h(t) = 16t-4, 91t^2;

hvor tiden er målt i sekunder.

a) Hvor højt kommer bolden op?

b) Hvor højt er bolden oppe efter 2 sekunder


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2016 af mette48 (Slettet)

Bolden er højest oppe når h'(t)=0

h'(t) = 91*2t      sæt h'(t)=0 og isoler t

indsæt den fundne t værdi i h(t), så har du højden

-------

indsæt 2 i stedet for t i h(t)

Da der i opgaven kun spørges om højder bruges førstekoordinaten ( 16t-4) ikke,  det er et mål for den vandrette afstand


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2016 af Capion1

.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2016 af AMelev

En bold kastes op i luften og boldens højde h over jorden målt i meter er givet ved h(t) = 16t-4, 91t^2;

Mellemrummet mellem 4, og 9 gør, at det af mange opfattes som et koordinatsæt, hvor parenteserne er glemt. Det er nok baggrunden for den sidste sætning i #1.

Hvis h skal angive højden, må det skulle opfattes som h(t) = 16t - 4.91t2.
Som jeg læser opgaven, er der bare tale om et  kast (skråt eller lodret), hvor den lodrette hastighed er 16 m/s, mens den vandrette hastighed er uden relevans og derfor ikke angivet.

ad 1) h(t) er et andengradspolynomium, så du kan finde maksimum via toppunktsformlen eller via h'(t) = 0, som foreslået i #1.

ad 2) Beregn h(2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2016 af Capion1

# 3
Ja, jeg bemærkede det samme.
Vi kan vel så parameterfremstille kastet som

x (t)  =  t
y (t)  =  - 4,91·t2 + 16·t

så får vi også den vandrette komponent med målt i længdeenhed,
selv om den her tilsyneladende er uvedkommende. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2016 af mette48 (Slettet)

Du har sikkert ret i at det skal læses som

 h(t) = 16t -4,91 t2;

Bolden er højest oppe når h'(t)=0

h'(t) = 16 - 2t      sæt h'(t)=0 og isoler t

t=8 indsættes

 i h(t) 16t -4,91 t2;, så har du højden

h(8)=16*8 - 4,91*82

indsæt 2 i stedet for t i h(t)


Skriv et svar til: bare rent matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.