Matematik

Differentialregning

05. oktober 2016 af Caro1768 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 
Jeg har brug hjælp til en opgave. 

Jeg skal kunne bestemme f´(1) for følgnde funktioner: 

a) f(x)=-5
b) f(x)=x^327 + x^156 +15x
c) f(x)=2x^1 +6x^0 - x^-2 + x^-5 

Håber nogen kan hjælpe. 

På forhånd tak. ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2016 af peter lind

Brug at (a*xn)' = n*a*xn-1


Svar #2
05. oktober 2016 af Caro1768 (Slettet)

Hvad så med opgave a)?


Svar #3
05. oktober 2016 af Caro1768 (Slettet)

Hvad får du opgave b) til at være, bare så jeg kan se om mit svar er rigtigt nok?


Svar #4
05. oktober 2016 af Caro1768 (Slettet)

Opgave a forstår jeg ikke helt, da der ikke er nogle x´er indblandet? Noge hjælp at hente? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2016 af mathon

    a) 
              f{\, }'(x)=0  uanset x.


Svar #6
05. oktober 2016 af Caro1768 (Slettet)

f´(x)=0
Men hvad så når man sætter f´(1)? :-)

@Mathon


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2016 af peter lind

Man  får 0 ligegyldig hvilken værdi af x man indsætter


Svar #8
05. oktober 2016 af Caro1768 (Slettet)

Okay tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. oktober 2016 af mathon

a)
           f(x)=-5x^0

           f{\, }'(x)=-5\cdot 0\cdot x^{0-1}=0


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.