Matematik

sandsynlighed

06. oktober 2016 af bokaj123 - Niveau: A-niveau

Hej ved simpelthen ikke hvordan man skal starte med sådan en opgave.... ( se vedhæftet billed)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2016 af peter lind

Kald sandsynlighed for 0 ulykker for store evner B

Sandsynligheden for store evner for A.

Der gælder 

P(A|B) = P(B|A)P(A)/P(B) men der mangler jo data. Du skal kende P(A) og P(B) og det gør du jo ikke


Svar #3
06. oktober 2016 af bokaj123

Der skulle helst ikke mangle data : /


Svar #4
06. oktober 2016 af bokaj123

der mangler ikke noget, det er hele opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2016 af VandalS

Fremgangsmåden er som i din anden tråd. 

De tre populationer er lige store, så sandsynlighederne for at tilhøre en given af dem må også være lige store.

Brug reglen om total sandsynlighed til at finde sandsynligheden for at være med i et uheld (du kender de betingede sandsynligheder for ikke at være med i et uheld).

Til slut benytter du Bayes' sætning til at opnå det ønskede resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2016 af VandalS

Hov, jeg lavede en tanketorsk. I stedet for

Brug reglen om total sandsynlighed til at finde sandsynligheden for at være med i et uheld (du kender de betingede sandsynligheder for ikke at være med i et uheld).

burde der stå:

Brug reglen om total sandsynlighed til at finde sandsynligheden for ikke at være med i et uheld (du kender de betingede sandsynligheder for at være med i et uheld).


Svar #7
07. oktober 2016 af bokaj123

så sandsynligheden for at være med i et uheld er (47/80)*0,33+(9/16)*0,33+(1/20)*0,33=0,4 

så SSH for ikke at være med er 0,6?

P(B)=0,6

P(A)= 1/20 high skill 

?


Svar #8
07. oktober 2016 af bokaj123

eller P(A) = 1/3


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2016 af VandalS

Det ser ud til at du er på rette spor, men jeg tror det ville gavne dig at skrive det systematisk op så du er sikker på, hvad der er hvad. Når man skal anvende Bayes' sætning er det sjældent svært at regne resultatet ud, men i stedet svært at hitte rundt i de forskellige sandsynligheder. Som guideline er her min fortolkning af opgaven:

Opgaveteksten fortæller os at de tre populationer l, m og h er lige store, så

P(l)=P(m)=P(h)=\frac{1}{3}.

Desuden bliver vi givet de tre betingede sandsynligheder

P(A|l)=\frac{47}{80}, P(A|m)=\frac{9}{16} og P(A|h)=\frac{1}{20}.

Endeligt bliver vi fortalt at resultatet af at bruge Bayes' sætning er

P(h|\neg A)=\frac{19}{36}.

Du har korrekt beregnet at

P(\neg A) = \frac{3}{5},

og så burde du herfra selv være i stand til at tjekke, at det giver det ønskede resultat på 19 / 36.


Skriv et svar til: sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.