Matematik

definitionsmængde ???

07. oktober 2016 af sumia9 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, Jeg har lige et spørgsmål. Jeg skal bestemme definitonsmængden for funktionen:

f(x,y)=√4xy-3y^2

Jeg har løst uligheden 4xy-3y^2≥0 og har fået 

x≥3y/4 og y≥4x/3

Men derefter sagde min lærer at det ikke var helt rigtigt. Jeg skal både finde definitionsmængden når y er positiv, negativ og er lig med 0. Og så vidt jeg har forstået skal det samme gøres for x, og til sidst skal jeg lave en skitse af definitionsmængden i xy-planen. 

Nogen der kan hjælpe? Det haster virkelig

tusinde tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2016 af peter lind

4x*y-3y2 = y(4x-3y) ≥ 0

For y > 0 giver det at 4x-3y ≥ 0

for y = 0 er f(x,y) = 0

for y < 0 gælder der 4x-3y ≤ 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2016 af VandalS

Hvad er funktionen?

f(x,y)=\sqrt{4xy-3y^2} ?


Svar #3
07. oktober 2016 af sumia9 (Slettet)

Ja det er den korrekte funktion du har skrevet Vandals

Svar #4
07. oktober 2016 af sumia9 (Slettet)

Hej Peter. Hvad med for x? Eller skal man kun finde definitionsmængde for y? Og hvordan tegner man det i en graf

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2016 af peter lind

Du skal angive et samlet område hvor funktionen er defineret. I #1 har jeg angivet hvilken det er.  Ulighederne indgår simpelthen i svaret


Svar #6
07. oktober 2016 af sumia9 (Slettet)

Jeg er ikke helt med :)

Skriv et svar til: definitionsmængde ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.