Matematik

Hjælp!!

08. oktober 2016 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: A-niveau

Hey søde og hjælpsomme mennesker

Jeg har to opgaver i skal hjælpe mig med, da jeg ikke helt ved, hvordan man gør. Se vedhæftet fil.

Håber at i kan hjælpe.

Vedhæftet fil: Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

a) Du skal bestemme værdierne for koefficienterne a og b. Du har to punkter. 

a=\frac{\Delta y}{\Delta x}

b=y_1-a\cdot x_1

b) Du skal isolere x, idet f(x)=40.


Svar #2
08. oktober 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

jeg forstår ikke hvad du har gjort i opgave a

i opgave b, har du valgt at anvende topunktformlen, er det ikke rigtigt. 

hvordan isolerer jeg x


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

a) giver dig de to formler, der kræves for at løse opgaven. 

b) Nej det er det ikke. Løs a) først, så er det måske lettere at se, hvordan b) løses. 

I opgave a) skal du gøre brug af de to punkter, du får nemlig: (2.9,19) og (8.7,76):

a=\frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

b=y_1-a\cdot x_1


Svar #4
08. oktober 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

jeg har nu svaret på opgave b og a. se min vedhæftet fil. Du må gerne kigge den igennem for fejl og sige hvis der er noget forkert. 

P.S jeg har skrevet at forskriften for f er f(x)=9.83*x+-0.65

er den rigtig

Vedhæftet fil:Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

Nej det er ikke helt korrekt. Du bør desuden angive resultatet for a og b som brøker. 

a=\frac{285}{29}

Du regner b forkert ud, selvom måden ser rigtig ud. Jeg tror, du kun ganger med 2 og ikke 2,9, som du bør gøre:

b=19-\frac{285}{29}\cdot 2,9=-\frac{19}{2}

b) Du skal løse den følgende ligning:

40=\frac{285}{29}\cdot x-\frac{19}{2}

Det følgende er heller ikke helt korrekt: f(x)=9.83*x+-0.65.

Du bør skrive det som f(x) = 9,83 * x - 0,65 eller som f(x) = 9,83 * x + (-0,65). 

Udregningen er dog som sagt stadig ikke korrekt. 


Svar #6
08. oktober 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

hvor får du de 285 fra


Svar #7
08. oktober 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

prøv at regne opgaverne ud for mig, så kan jeg bedre se hvad du gøre, og dermed forstå det


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

Det er for at få runde tal. 

Man får: a=\frac{76-19}{8,7-2,9}=\frac{57}{5,8}

Du kan få runde tal ved at gange tæller og nævner med 5: \frac{57\cdot 5}{5,8\cdot 5}=\frac{285}{29}

Du kan godt løse disse opgaver. Du skal bare prøve ad. 


Svar #9
08. oktober 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

okay, nu har jeg prøvet igen, men bare med en anden løsning. se min vedhæftet fil. 

Du må gerne kigge den igennem for fejl. Jeg er ret sikker på at den er rigtig

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

Du får fejl ved at bruge afrundede værdier. Værdien for b er f.eks. -9,5 og ikke -9,4. 

Ellers ser udregningerne rigtige ud.  


Svar #11
08. oktober 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

værdien for konstanten b er da ikke -9,5

det  er derimod -9,42  (ikke afrundet, som du siger).

jeg forstår derfor ikke at du siger b er -9,5


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

Det er på grund af din afrundning af a. 

b=y_1-a\cdot x_1=19-\frac{285}{29}\cdot 2,9=-9,5


Svar #13
08. oktober 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

jeg kan kun få a til at være 9,8275  (eksakte værdi)

du mener at jeg må ikke skrive a=9,8 men a skal altså skrives som a=9,8275 eller hvad....


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

Nej jeg mener, at du skal skrive a som \frac{285}{29} eller som \frac{57}{5,8}

9,8275 er ikke den eksakte værdi. 


Svar #15
08. oktober 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

okay, det forstår jeg godt.

men jeg går i 1.g og er stadig i grundforløbet (dog har jeg valgt mat A) men tror du ikke den går.

Min lærer forventer vel ikke SÅ MEGET


Svar #16
08. oktober 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

man kan jo sige, at det ikke er forkert, men ikke helt matematisk korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #17
08. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jeg ved ikke, hvad din lærer forventer, men du må tydeligvis bruge et CAS-værktøj, og så ser jeg ingen grund til ikke bare at regne med brøkerne. 

I sidste ende er det jo dit eget valg. 


Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.