Matematik

Hjælp!!!!!

09. oktober 2016 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: A-niveau

Hej søde mennesker.

jeg har brug for hjælp i den nedståenden opgave:

opgave: Beregn hans stigning af kondital

jeg får afvide i opgaven at han kan løbe 450 meter længere end den sidste test.

med det tænker jeg bare at man sætter 450 ind på x´s plads: f(x)=0,022*450=9,9

MEN HVORFOR BEREGNER VI IKKE KONSTANTEN B MED

funktion: f(x)=0,022x-10,32


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2016 af Capion1

Lad h = 450
Da har man
før             f (x) = ax + b
nu              f (x + h) = a(x + h) + b = ax + ah + b
Stigning    f (x + h) - f (x) = ah


Svar #2
09. oktober 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

men kan du give mig en forklaring, hvorfor man ikke beregner b med i udregning af konditallets stigning.

ER DET FORDI, AT B ER EN KONSTANT OG HER SKAL MAN FINDE FORSKELLEN / UDVIKLINGEN


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2016 af Capion1

Lad h = 450
Da har man
før             f (x) = ax + b
nu              f (x + h) = a(x + h) + b = ax + ah + b
Stigning    f (x + h) - f (x) = ah
 

Når du siger "nu" minus "før" går b jo ud og tilbage står  ah


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2016 af Wi11um (Slettet)

Nogen der vil hjælpe mig, på min tråd? Har virkelig ik særlig meget tid tilbage og skal bruge hjælp :)

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1708777


Skriv et svar til: Hjælp!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.