Fysik

HJÆLP

11. oktober 2016 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

HEY, HÅBER VIRKELIG AT I KAN HJÆLPE MIG. PÅ FORHÅND TAK
- Beregn hvor meget energi der skal til at fordampe alt vandet.

 - Beregn hvor meget vand der fordamper, når man tilfører 1000 kJ. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2016 af PeterValberg

Det kommer vel an på, hvor meget vand, der er :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
11. oktober 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

massen er 1029,7 g


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2016 af mathon

Endvidere kommer det an på begyndelsestemperaturen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2016 af BechHohen88 (Slettet)

Hvis vi antager, at vandmassen har opnået en temperatur på 100 °C kan du beregne den påkrævede energi ud fra relationen om fordampningsvarme; 

                                                                Q_{ford}=m\cdot L_f

Hvor Q er den omsatte energimængde ved fordampning, m er massen af vandet mens L er den specifikke fordampningsvarme af vand (2257 kJ/kg). 

Mht. anden opgave skal du blot isolere m af formlen; 

                                      Q_{ford}=m\cdot L_f\Longleftrightarrow{m=\frac{Q{ford}}{L_{f}}}


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.