Fysik

Atomfysik, Balmerserien

12. oktober 2016 af iamanonymous (Slettet) - Niveau: B-niveau

Forstår ikke helt denne her opgave, det ville være skønt hvis nogen kunne hjælpe :)
Har vedhæftet et billede af opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2016 af mathon

h\cdot c\cdot R_{yd}=13{,}6\; eV

      energiovergange i Balmerserien:
                                                  E_{n \to 2}=h\cdot c\cdot R_{yd}\cdot \left ( \frac{1}{4}-\frac{1}{n^2} \right )

                                                  E_{n \to 2}=(13{,}6\; eV)\cdot \left ( \frac{1}{4}-\frac{1}{n^2} \right )

                                                  E_{n \to 2}=(3{,}40\; eV)-\frac{13{,}6\; eV}{n^2} \; \; \; \; \; \; n>2

                                                                  


Svar #3
12. oktober 2016 af iamanonymous (Slettet)

Har styr på alt undtagen sammenligningen. Er ikke helt sikker på, hvordan jeg sammenligner dem? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2016 af peter lind

Du mener formentlig forklaring af sammenhængen mellem energispringene og det viste spektrum. Du skal forklare hvilken overgange der svarer til de viste linjer.


Svar #5
12. oktober 2016 af iamanonymous (Slettet)

Kan det passe at n=2 svarer til det røde lys, n=3 svarer til lyseblå, n=4 til mørkeblå, n=5 og n=6 til de lilla? 
Men jeg skal vel uddybe lidt mere


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. oktober 2016 af peter lind

Du skal altså angive hvorfra springet går og hvortil springet ender.


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. oktober 2016 af mathon

eller da man ofte betegner energiniveauet i uendelig afstand for 0,

energiovergange i Balmerserien:
                                                  E_{n \to 2}=\left (13{,}6\; eV \right )\cdot \left ( \frac{1}{n^2}-\frac{1}{4} \right )\; \; \; \; \; n>2

                                                  E_{n \to 2}= \frac{13{,}6\; eV }{n^2}-3{,}4\; eV


Skriv et svar til: Atomfysik, Balmerserien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.