Matematik

Omskrivning!

12. oktober 2016 af 123451235123412345 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan kan (2*e)^(2*x)=e^((2*ln(2)+2)*x)? Jeg har lidt svært ved at se det for mig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2016 af Capion1

Tag den naturlige logaritme på begge sider ved at benytte logaritmereglerne.


Svar #2
12. oktober 2016 af 123451235123412345 (Slettet)

Så hvordan vil omskrivningen lyde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2016 af Capion1

\ln \left ( \left ( 2e \right )^{2x} \right )=\ln \left ( e^{x\left (2+\; \! \! \! \! \2ln 2 \right )} \right )

2xln(2e) = x(2 + 2ln 2)ln e
Fortsæt herfra, idet du ved, at ln e = 1   og    ln(2e) = ln 2 + ln e


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2016 af AMelev

Ln og ex ophæver hinanden, så Ln(e(....)) = (....) og Ln(a·b) = Ln(a) + Ln(b)

Brug de to regler.

Inden du evt. spørger igen, så prøv selv, og hvis du får brug for mere hjælp, så medsend, hvad du er kommet frem til.
 


Skriv et svar til: Omskrivning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.