Fysik

rørsystem

12. oktober 2016 af aisdfjaisdjf (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogle der kan hjælpe med at forstå denne opgave? Jeg kan ikke finde hovede eller hale i den:

Se her;

Vedhæftet fil: rørsystem.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2016 af hesch (Slettet)

Ja, den er lidt rodet, men denne "Hagen-Pouls" ligning modsvarer Ohms lov for elektriske kredsløb, så du kan ækvivalere systemet med et elektrisk kredsløb.  Det er da også i opgaven nævnt at Kirchhoffs love kan anvendes.

Så tegn et ækvivalent elektrisk kredsløb. Modstandene i rørene kan du, såvidt jeg kan se, frit vælge vælge til fx 1Ω, og ligesådan kan du frit vælge trykket til 1V.

Så ved jeg ikke hvordan du har det med Kirchhoffs spændingslov og strømlov ??


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2016 af hesch (Slettet)

#1:

PS:  Du kan ikke opstille en strømligning for hvert af rørene, som opgaven skriver, men en ligning for hvert af knudepunkterne ( hvis det gør det mere forståeligt ).

Vælg en positiv strømningsretning for hvert af rørene og klø på.

Summen af strømmene, regnet med fortegn, der tilgår et knudepunkt = 0.  ( Kirchhoffs strømlov ).


Svar #3
12. oktober 2016 af aisdfjaisdjf (Slettet)

Woops, glemte lige at skrive at a = 1,b=3R_1_2 = 1/2 og R_i_j = 1 \textrm{for alle andre r}ør i netværket. 

Jeg bare forvirret over hvordan jeg overhovedet skal opstille ligningerne. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2016 af hesch (Slettet)

Tegn et elektrisk ækvivalent med dine valgte retningspile.

Så er der noget at skrive ud fra.


Skriv et svar til: rørsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.