Fysik

hjælp så er i søde :)!

13. oktober 2016 af AlmaasHaidari (Slettet) - Niveau: B-niveau

Klodsen på tegningen glider ned ad et ru skråplan med konstant fart.

Klodsen vejer 300 g

Er der nogle der vil være sød at hjælpe mig med opgave b og c. tak :))

a)     Fremstil en skitse, der viser de kræfter, der virker på klodsen.

?Skitsen er vedhæftet - Jeg har lavet den i et Cas dokument.

?Vil i evt. også se om jeg har skrevet  kræfterne korrket ind. Tak.

b)     Hvad er den samlede (resulterende) kraft på klodsen?

c)     Beregn størrelsen af den kraft, der trækkes nedad i skråplanets retning.  

Vedhæftet fil: 2016-10-13 (2).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2016 af Soeffi

b) Der virker ikke nogen resulterende kraft på klodsen, da den ikke accelererer.

c) |F1| = |Ft|·sin(24°)


Svar #2
13. oktober 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

Mange tak. Jeg prøvede at sætte et billede en, men det lykkedes ikke..


Svar #3
13. oktober 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

Kan du måske hjælpe mig med følgende opgaver :))?


Svar #4
13. oktober 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

d)     Bestem normalkraften

F_N=m*g*cos?(a)

?er det så bare F_N = 300*9,82*cos(24) ? :)

Jeg har også brug for hjælp til disse opgaver :)

e)     Bestem gnidningskraften

 

f)     Bestem gnidningskoefficienten


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2016 af peter lind

e) Kræfterne består af tyngdekraften, normalkraften og gnidningskraften. Summen af disse kræfter skal give 0. Normalkraften har du fundet og kender formodentlig også tyngdekraften. Regn i retningerne vinkleret på planen og parallel med planen .   

f) gnidningskraft = gnidningskoefficient*normalkraften


Svar #6
13. oktober 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

er tyngdekraften og tyngdeaccelerationen det samme? hvis ja så er tyngde accelerationen 3,69 N

Eller er jeg helt galt på den ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. oktober 2016 af peter lind

Det er det ikke, og du har da også brugt begge dele korrekt tidliger. Tyngdekraften er massen ganget med tyngdeaccellerationen altså Newtons anden lov


Svar #8
13. oktober 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

Hov, det er jo rigtigt.. Ups ^_^

Tak :)


Skriv et svar til: hjælp så er i søde :)!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.